Meksika televizyonu ve sosyal medyadaki videolar, yakınlarda sirenler çalarken havada asılı tren vagonlarını gösteriyordu. Milenio TV'deki görüntülerde üst geçidin aşağısındaki yoldan geçen arabaların üzerine çöktüğü görüldü.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Mexico City Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum, “İtfaiyeciler, kamu güvenliği personeli çalışıyor. Kısa süre içinde daha fazla bilgi vereceğiz" diyerek, 34 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Sheinbaum, Trenin içinde hâlâ sıkışıp kalmış insanlar olduğunu ve onların hayatta olup olmadıklarını bilmiyoruz’’ dedi. Sheinbaum en az bir arabanın enkaz altında kaldığını ve acil durum çalışanlarının hayatta kalanları aradığını söyledi. 

EN BÜYÜK İKİNCİ METRO AĞI

Resmi adı Sistema de Transporte Colectivo olan Mexico City Metrosu, New York City Metrosu'ndan sonra Kuzey Amerika'daki en büyük ikinci metro sistemidir. 2019'da 1.655 milyar yolcuya hizmet etti. Metro sistemi, yarım asır önce açılışından bu yana en az iki ciddi kaza geçirdi. Geçen yılın Mart ayında, Tacubaya istasyonunda iki tren arasında meydana gelen çarpışmada bir yolcu hayatını kaybederek 41 kişinin yaralanmasına yol açtı. 2015 yılında, Okyanusya istasyonunda zamanında durmayan bir tren başka birine çarparak 12 kişinin yaralanmasına neden oldu. (Guardian)