Bölgede 4 asemptomatik Covid-19 vakası tespit edildikten sonra Jiangxia bölgesi sakinlerine üç gün boyunca evlerinde veya yerleşkelerinde kalmaları emredildi.

12 milyonluk bir şehir olan Vuhan'da, düzenli testler iki gün önce iki asemptomatik vakayı ortaya çıkardı. Kapanma emri verildikten kısa bir süre sonra, temaslı takibi yoluyla iki vaka daha bulundu.

‘İŞYERLERİNİZDE KALIN’

Geçen ay, yaklaşık 25 milyon sakiniyle Çin'in dev finans başkenti Şangay, iki aylık sıkı bir karantinadan çıktı, ancak sakinler sık sık yapılan toplu testlerin "yeni normaline" uyum sağlıyor. Artan sayıda Çinli şirket ve fabrika üretim hattı, Covid-19’u tamamen ortadan kaldırma hedefini takip etmek için kapalı devre bir sistem sürdürüyor. Ekonominin bazı bölümlerini açık tutmak için çalışanlara iş ve ev arasındaki teması en aza indirmek için işyerlerinde geçici olarak kalmaları söylendi.

Çin, toplu testler, katı izolasyon kuralları ve yerel karantinalar dahil olmak üzere "sıfır Covid-19" stratejisi izliyor. Ancak insanlar ve işletmeler kısıtlamalarla karşı karşıya kalmaya devam ettikçe strateji artan muhalefetle karşı karşıya.

Amerika Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre Çin’de, pandeminin 2019'da başlamasından bu yana 2.2 milyondan fazla vaka ve 14 bin 720 ölüm kaydedildi. (BBC)