Ayrıca, habere göre, en az 10 ülke, ödemelerin bundan sonra yapılacağı Rus Gazprombank'ta ruble hesabı açtı. Bu, Mayıs ayı sonunda yapılması gereken ödemeleri kolaylaştırmak için yapıldı.

Bloomberg'in kaynağı, Rusya'nın yeni ödeme şartını o zamana kadar reddetmesi halinde daha fazla Avrupa ülkesine arzı durdurmasının muhtemel olmadığını söyledi.

Rusya, AB ve diğer bazı ülkelerin Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Moskova'ya yaptırımlar getirmesinin ardından geçen ay doğalgaz ihracatı için yeni ruble bazlı ödeme mekanizmasını uygulamaya koydu. Yeni plana göre, bu ülkelerden gaz alıcılarının Gazprombank'ta ruble hesabı açmaları gerekiyor.

Ülkelerin kendi seçtikleri para biriminde ödeme yapmalarına izin verilir, ancak bu hesap aracılığıyla ödemelerin gaz sağlayıcısına ulaşması için rubleye dönüştürülür.

TOPLAM 23 ÜLKE 

Rusya'nın hamlesi birçok AB liderini şaşkına çevirdi ve Polonya ve Bulgaristan da dahil olmak üzere birçok ülke “ruble olarak ödemeyi” açıkça reddetti. Sonuç olarak, Rusya iki ülkeye gaz dağıtımını durdurdu. Rusya toplamda 23 Avrupa ülkesine doğalgaz sağlıyor. (RT)