Avrupa'nın en değerli şirketi LVMH’nin CEO’su olan Bernard Arnault, görev değişikliğinin bir parçası olarak 47 yaşındaki Delphine Arnault'u terfi ettirdi.

ANALİSTLER MEMNUN

Dior'un ayrılan başkanı Pietro Beccari, uzun süredir Louis Vuitton CEO'su olan Michael Burke'nin yerini alacak. Credit Suisse Analisti Natasha Brilliant, hem Arnault hem de Beccari "saygı gördükleri için grup içinde mantıklı terfiler" dedi. Citi Analisti Thomas Chauvet, "Stratejik rollerdeki planlama, LVMH'nin kilit markalarının son 20 yıldaki başarısında etkili oldu, bu nedenle hamleler önemli" dedi.

AİLE ÜYELERİ ŞİRKET İÇİNDE GÜÇLENİYOR

Fransız Arnault'un beş çocuğu da gruptaki markalarda yönetici pozisyonlarında bulunuyor. Şubat ayında yürürlüğe giren değişiklikler, Bernard Arnault'un en büyük oğlu Antoine Arnault'un yakın zamanda ailenin holding şirketinin başına atanmasının ardından geldi.

30 yaşındaki Alexandre Arnault, Tiffany'de ürün ve iletişimden sorumluyken, 28 yaşındaki Frederic Arnault, başka bir grup markası olan Tag Heuer'in CEO'su. En küçükleri olan 24 yaşındaki Jean Arnault, Louis Vuitton'un saat bölümünün pazarlama ve ürün geliştirme sorumlusu olarak görev yapıyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER