Şarkıcı Ebru Gündeş ve ABD'de bulunan eski eşi Reza Zarrab mahkemelik oldu. ABD'deki Halkbank davası sonrasında Türkiye'den kaçan Reza Zarrab, ABD'de bir süre tutuklu kalmış sonrasında serbest bırakılmıştı.

Aynı zamanda Kuzey Makedonya vatandaşı olan Reza Zarrab'ın Türkiye'ye giriş yapması durumunda tutuklanması bekleniyor.

ALARA DA KUZEY MAKEDONYA VATANDAŞI OLDU

Cumhuriyet'in edindiği bilgilere göre; Reza Zarrab'ın Kuzey Makedonya vatandaşı olması nedeniyle yasal haklarını kullanan kızı Alara'nın da Kuzey Makedonya vatandaşlığına başvuru yapıp vatandaşlık hakkı elde ettiği öğrenildi.

İşlemleri bizzat Ebru Gündeş'in Kuzey Makedonya'da tamamladığı öğrenildi.

KİŞİSEL İLİŞKİLERİN KALDIRILMASI

Öte yandan Birsen Altuntaş'ın kişisel internet sitesinde aktardığı bilgilere göre; Ebru Gündeş’in kendisine velayet davası açan eski eşi Reza Zarrab’ın kızları Alara’yla kişisel ilişkisinin kaldırılması için karşı dava açtığı ortaya çıktı.

Ebru Gündeş’e 11 yıllık eski eşi Reza Zarrab geçen yıl velayet davası açmış ve 11 yaşındaki kızları Alara Zarrab’ın velayetinin annesinden alınıp kendisine verilmesini talep etmişti.

Bu gelişmenin ardından 48 yaşındaki şarkıcının da kendisinden 9 yaş küçük eski eşine karşı dava açtığı ve çocuğuyla kişisel ilişkisinin kaldırılması için mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı.

“Velayetin değiştirilmesi” davasının yeni duruşması Beykoz Adliyesi 2. Mahkemesi’nde dün görüldü. Gizlilik kararı olan dava mayıs ayına ertelendi.(Cumhuriyet)