6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine "Kırmızı çizgimizdir" diyen AK Parti Genel Başkanvekili Özlem Zengin "yüzlerce tehdit mesajı aldığını" söylemişti.

'ÖĞRETİM ÜYESİNDEN' KADIN VEKİLLERE SERT SÖZLER

Özlem Zengin, Sakarya Üniversitesi'nde görevli Ebubekir Sofuoğlu tarafından da hedef gösterildi. Sofuoğlu, sosyal medya hesabından, AK Parti'de 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u savunan üç kadın milletvekilini hedef gösterdi.

'CEHENNEM SOĞUYUNCAYA KADAR...'

Sakarya Üniversitesi tarih bölümü öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu sosyal medya hesabından, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in fotoğraflarını paylaşarak, tehdit etti.

Sofuoğlu "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar, cehennem soğuyuncaya kadar, cehennem soğuyuncaya kadar..." diye yazdı.

KENDİNİ ALLAH ZANNEDEN İNSANLARA SÖYLÜYORUM

Sofuoğlu'nun paylaşımına tepki gösteren Özlem Zengin "Bu tehdit değil de ne?" diye sordu. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulunan Zengin, şunları söyledi:

"Size ilettiğim tweet’te 'Listenin neresinde olursa olsun Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile cehennem soğuyuncaya kadar…, Cehennem soğuyuncaya kadar… Cehennem soğuyuncaya kadar…' ifadeleri var. Bu tehdit değil de nedir? Kendini ‘Allah’ zanneden insanlara söylüyorum. Ben elhamdülillah müslümanım, şu anda abdestliyim, oruçluyum ve cennete kimin gidip gitmeyeceğine sadece Allah karar verir. Bu tehdidi yapanlar AK Parti’li falan da değiller.

BEN AK PARTİ'NİN GRUP BAŞKANVEKİLİYİM

Ben AK Parti’nin Grup Başkanvekili’yim. Ne olup olmayacağıma bunlara karar vermeyecekler. Ahirette ne olacağına Allah’ın karar verdiği gibi burada ne olup biteceğine millet karar verecektir. Ben AK Parti’nin inşasından beri varım. Başka hiçbir partide de çalışmadım. AK Parti var oldukça başka partide olmayacağım. Binlerce kadın ve erkekten destek mesajları telefonları aldım. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz, Allah’ın emirlerine aykırı bir şey yapmıyoruz.

KADINLARI TAHKİR EDEREK BİR YERE VARAMAZLAR

Ramazan günü bir Müslümana bu üslup yakışır mı? Ben artık Allah’a havale ediyorum. Kadınları tahkir ederek bir yere varamazlar. Burası bir kadın memleketi. Bu salonu görüyorsunuz yarısından fazlası kadınlar. AK Parti'yi kadınlar inşa etti. Kadın haklarından geri adım yok.