Eskişehir’de partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'in efsane belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'in elini öptü. 

Toplantı salonuna gelenleri "Atatürk'ün evinin pakaları Eskişehir'İn bütün iyi insanlarına, yiğit insanlarına açıktır" diyerek selamlayan Özgür Özel, 4 dönem Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve bu seçimlerde aday göstermeyen Yılmaz Büyükerşen'in önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

"BİR ELİ CHP'Lİ BELEDİYELERİN ÜZERİNDE OLACAK"

Büyükerşen'in emekli olmayacağını vurgulayan Özel, "Yılmaz Büyükerşen'in bir eli Eskişehir'de, bir eli CHP'li belediyelerinin üzerinde olacak" dedi.

Özel, Yılmaz Büyükerşen'in üsteleneceği yeni görevi de "Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, yapılan iyi projelerin diğer belediyelerde de uygulanması, hizmetlerin standardizasyonu ve geliştirilmesi ile ilgili CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun Genel Koordinatörüdür" diyerek açıkladı. 

Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek

Partiye genç ve kadınların ilgisinin artmasını hedeflediklerini vurgulayan Özel, partisinin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce'ye güvendiklerini ifade etti.

EFSANE İSİM YILMAZ BÜYÜKERŞEN VEDA ETTİ

Bu seçimde aday gösterilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’e “Bu şehri çok seviyorum, sizleri çok seviyorum. Şimdiden hoşça kalın, esenle kalın” sözleriyle veda etti.

Özel ise, Büyükerşen’in elini öperek sarıldı.

"ZAFERE ULAŞACAĞIZ"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce de, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Bugün büyük bir coşkuyla tarihi bir güne ev sahipliği yapıyoruz. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında Atatürk sevdalısı Eskişehir’imizde bir Cumhuriyet kadını olarak büyükşehir belediye başkana dayı olarak sizleri selamlamaktan gurur duyurum. Şehirciliği büyük ustalardan öğrendim ve aday olarak karşınızdayım. Bugün sizlerle heyecanla doluyuz.

Bu şehri koruyacak ve daha da ileri taşıyacak olan kadro huzurunuzdaydı. Mutlaka başaracağız ve 31 Mart’ta zafere ulaşacağız. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım sizlerle birlikte yürümekten onur duyduğum bu yolda, Eskişehir için kazınacağız. Geçmişimize güveniyorum geleceğimize inanıyorum.”