Alman müziğinin en köklü gruplarından Rammstein dağılmanın eşiğine geldi. Bild gazetesinde yayınlanan bir haberde, grubun vokalisti Till Lindemann hakkındaki cinsel istismar iddialarının grubu bölerek ayrılıklara neden olacağı kaydedildi. 

Bu haftanın başlarında Rammstein, 24 yaşındaki bir kadın hayranına Litvanya'da düzenlenen konser öncesinde Till Lindemann tarafından uyuşturucu verildiği yönündeki iddialarını yalanlayan bir bildiri yayınladı. Kadın, 60 yaşındaki Lindemann'ın cinsel teklifleri reddettiğinde agresif tepki gösterdiğini ve içeceğine madde eklendiğine inandığını söylüyor.

İDDİALAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Grubun 28 Mayıs tarihli resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "İnternette Litvanya hakkında dolaşan iddialarla ilgili olarak, söylenenlerin bizim çevremizde gerçekleşmiş olma olasılığını göz ardı edebiliriz. Bu konuyla ilgili herhangi bir resmi soruşturmadan haberimiz yok” ifadeleri kullanıldı. 

İddia, Alman basın kuruluşları NDR ve Suddeutsche Zeitung'da Lindemann'ın şirketinde benzer deneyimler yaşadığını söyleyen diğer kadınların başka iddialarına yol açtı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER