"Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrımdır" diyerek sözlerine başlayan Yıldırım Kaya, şöyle devam etti;

* Eğitim-öğretim pandemi nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilemiyor. Uzaktan eğitim için ciddi çabalar sarf ediyorsunuz. Ama bir türlü öğrencilerimizin tamamına ulaşmak ne yazık ki bugüne kadar mümkün olmadı.

MİLYONLARCA MAĞDUR ÖĞRENCİ VAR 

* 750 bin ailenin evinde televizyonun olmadığı çok açık. İnternete erişemeyen, bu nedenle de uzaktan öğretime de ulaşamayan yaklaşık 4.5 milyon öğrencimiz var. 

* Şimdi siz bu durumu bilerek, ilkokul hariç, ortaokul, lisede öğrenim gören çocuklarımıza birinci karne not vermek için yüz yüze sınav yapmak istiyorsunuz. Öğrencilerden, velilerden ve öğretmenlerden aldığımız çağrı bizi duyarlı kılıyor. 

* Lütfen siz de bir eğitim bilimci olarak öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin bu çağrılarına kulak verin. Bu koşullarda, karne notu için öğrenciler, veliler ve öğretmen risk edinemez. 

* Pandeminin mutasyona uğradığı bu süreçte aşının da gelmediğini biliyoruz. Lütfen, size eğitimci olarak sesleniyorum. Bu inattan vazgeçin. 

HAYATIN SONU DEĞİL

* İkinci dönem karne notu, ders notları, bunların tümü yüz yüze eğitime geçtiğimizde yapılabilir. Hayatın sonu değil. 

* Karnede not olsa ne olur, olmasa ne olur? Öğrenci görmediği derslerden sınav yapıldığında... Zaten eğitimde bir fırsat eşitsizliği var. Bu eşitsizliği devam ettirmiş olacaksınız. Öğrencilerİ mağdur etmekten vazgeçeceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum.