Dünyada bir ilk olduğu düşünülen bir hamleyle, 2024 akademik yılından itibaren 10 bin üniversite öğrencisinin tamamı bu dersi alacak. Ayrıca 6 bin akademik personeli için iklim konularında bir eğitim programı tasarlanacak. 

ıklım krızı

‘POLİS GÖNDEREMEZSİNİZ’

Duyuru, fosil yakıt karşıtı örgüt End Fossil Barcelona'dan bir grubun yedi günlük eyleminden sonra geldi. Üniversitede ekonomi profesörü olan ve öğrencilerin taleplerini destekleyen 200 kişiden biri olan Federico Demaria, “Hepimizin bunu incelememiz gerektiğini kabul etmek, üniversite eğitimi paradigmasında bir değişikliği işaret ediyor” dedi.

Demaria, “Tetikleyici şey öğrenci eylemleriydi ama bu, genel bir kültürel değişimi gösteriyor. 10 ya da 15 yıl önce üniversite polis gönderilirdi ama şimdi onları kovamazsınız çünkü haklı olduklarını biliyorsunuz ve toplum onları destekliyor" diye ekledi. 

KOMİTE TOPLANIYOR

Büyük ölçüde aktivistler tarafından aday gösterilen uzmanlar ve akademisyenlerden oluşan bir komite, dersin içeriğini tartışmak üzere toplanacak. Üniversite’den yapılan açıklamada, “iklim krizinin nedenlerinin ortadan kaldırılması ve sonuçlarının hafifletilmesi çalışmaya bağlıdır” denildi.

POLEMİK HABER / DIŞ HABERLER