Küresel olarak, kripto varlıkları büyük ölçüde düzenlenmemiştir ve AB'deki şirketlerin yalnızca kara para aklama ile mücadele için kontrolleri göstermeleri gerekmektedir.

Avrupa Parlamentosu ve AB ülkelerinden temsilciler, 2023'ün sonunda yürürlüğe girmesi beklenen kripto varlıkları yasası konusunda bir anlaşma yaptı.

‘KRİPTO VARLIKLARIN VAHŞİ BATISI’

Parlamento adına müzakerelere öncülük eden merkez sağ milletvekili Stefan Berger, "Bugün, kripto varlıklarının Vahşi Batı'sına düzen getirdik ve uyumlu bir pazar için net kurallar belirledik. Dijital para birimlerinin değerindeki son düşüş, bize ne kadar riskli ve spekülatif olduklarını ve harekete geçmenin temel olduğunu gösteriyor" dedi.

Parlamentodaki Yeşil Parti milletvekili Ernest Urtasun, düzenlemenin dünyadaki kripto varlıklar için ilk kapsamlı çalışma olacağını ve piyasa suistimaline ve manipülasyonuna karşı güçlü önlemler içereceğini ekledi. Yeni yasa, kripto varlık ihraççılarına ve ilgili hizmet sağlayıcılarına, AB genelindeki müşterilere tek bir tabandan hizmet verirken, sermaye ve tüketici koruma kurallarını yerine getirmeleri için bir "pasaport" veriyor. (Reuters)