Küresel piyasalar ve dolar kuru değişimlerinden etkilenen altın fiyatları çarşamba günü yükselişte. 

ONS altın fiyatlarında ocak ayında destek olarak takip edilen 1829 dolar test edildi. Uzmanlar bu bölgenin aşılması halinde ise 1835 - 1843 bandının doğru hız kazanabileceğini söylüyor. ONS altın fiyatı geçtiğimiz haftayı 1814 – 1825 dolar arasında hareket etti. Altın fiyatları ise bu hafta kademeli olarak yukarı yönlü hareketler gerçekleştirdi.

ALTIN FİYATLARI PATLAMA YOLUNDA

Güne yükselişle başlayan gram altın fiyatı kısa ve orta vadeli yükseliş trendi içerisine girdi. Gram altın fiyatında direnç seviyeleri 806 lira ve 816 lira. Destek seviyeleri ise 796 ve 786’de bulunuyor. Gram altın fiyatı saat 11.25 itibariyle 798 TL’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın fiyatı 1319 TL, cumhuriyet altını fiyatı 5376 TL, 22 ayar bilezik fiyatı 731 TL’den alıcı buluyor.

GRAM ALTIN FİYATLARINDA ALIM FIRSATI

800 lira sınırında duran gram altın fiyatları yukarı yönlü bantta hareket ederken altın fiyatları için uzman isim Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten bomba tahmin geldi. Yıldırımtürk, “Orta ve uzun vadeli düşünüldüğünde her düşüş alım için fırsattır” dedi. 

UZMANINDAN GÜNCEL ALTIN FİYATI YORUMU

Altın fiyatları için konuşan ve rakam veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk’ün güncel altın yorumu şu şekilde:

“Yılın ilk ayı itibari ile yön arayışına giren altının yılın ikinci ayına başladığımızda yukarı yönlü seyre devam ettiğini söyleyebiliriz. Merkez Bankası'nın faiz artırımlarını öne çekeceğini ve bu arada da miktarının da 50 baz puan miktarında olacağına dair yorumlar yapılması altını baskıladı. Avrupa'ya baktığımız zaman İngiltere Merkez Bankası'nın toplantısı vardı ertesinde Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı vardı. Euro'nun dolar karşısında yükselmesi altını destekledi. Faiz artırım beklentileri olmasını rağmen altın yükselişini sürdürüyor. Altın jeopolitik gerginlikleri de fiyatlar haline geldi. Altının destekleyen gelişmeler altını köstekleyen gelişmelerden daha güçlü görünüyor.

GRAM ALTIN FİYATI 825 LİRAYA YÜKSELECEK

Altın fiyatı içeride de talep az olsa da satış az olsa da çarpan etkisi ile 800 liranın üzerinde kalacak gibi görünüyor. Ons'daki 1825-1830 seviyeleri dolar/TL'nin 13,60-13,70 seviyelerinde olması halinde 820-825 liraya kadar toparlanan altın fiyatı görebiliriz. 790 sanki taban seviyesi gibi görünüyor. Gözler Amerika'dan gelecek ekonomik verilere ve mart ayındaki toplantıda olacak. Yapılacak açıklamalar piyasaları şekillendirmeye devam edecek.

GRAM ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI

Orta ve uzun vadeli düşünüldüğünde her düşüş alım için fırsattır. Tüm paraların altına yatırılmasından ziyade yüzde 30 yüzde 40 orta ve uzun vadeli... Orta ve uzun vadeden kasıt şu 1 yılla 3 yıl arasında.”

ALTIN FİYATLARI İÇİN HEDEFLER VERİLDİ

Sarı metal altın fiyatları için ünlü 4 analist çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatı için öngörü ve tahminleri paylaşan analistlerin geneli yükselişe işaret ediyor. Ross Norman altın fiyatları için verdiği bir demeçte, yüksek enflasyondan daha çok dolar ve faiz kararlarının belirleyici olacağını söylüyor. Norman’ın güncel altın yorumu şöyle: “Benim düşünceme göre, enflasyon anlatısının yerini ABD doları ve Hazine faizleri ana itici güç olarak devralmaya başlıyor. Dolayısıyla bunlar altın için güçlü gösterge niteliğinde. Birincisi, bugün üzerinde durduğu 1.815 dolar ve sonraki 1.835 dolar. Bundan sonra, piyasanın çok daha yüksek bir ralli yapma alanı var. Bir yıldan uzun süredir başaramadığı bir şey için sadece çıkış hızına ihtiyacı var.”

Altın fiyatları için piyasa analisti Rupert Rowling de “Altının orta vadeli yönü, Fed’in, yetkililerin geçen hafta hakkında daha açık bir şekilde konuştukları daha şahin stratejiyi uygulamaya ne kadar çabuk karar verdiğine bağlı olacak.” görüşünü dile getiriyor.

Haftaya olumlu başlayan altın fiyatları 1827 doları test etti. Uzman analist Pablo Piovano’ya göre, 1853 dolarlık ani hedefle yukarı yönlü hareketin devam etmesine yol açıldı.