Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki başkent Varşova'daki Başbakanlık Sarayı'nda bugün düzenlediği basın toplantısında Rusya'ya dönük tepkilerin yanı sıra Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef alan açıklamalar yaptı.

'SUÇLULARLA PAZARLIK YAPILMAZ'

AFP'nin haberine göre, Polonya Başbakanı Morawiecki, Scholz ve Macron'a seslenerek "Putin'le kaç kere görüştünüz ve neleri başardınız? Suçlularla pazarlık yapılmaz, mücadele edilir. Hitler, Stalin, Pol Pot'la müzakere eder misiniz? Hitler'le kimse pazarlık yapmadı" dedi.

'MASUMLARIN SESİNİ DİNLEYİN'

Almanya Başbakanı Scholz'u ise Putin' karşı "harekete geçmemek" ile eleştiren Morawiecki, "Almanya milyardeleri sizi harekete geçmekten alıkoymamalı, masum kadın ve çocukların sesleri harekete geçirmeli" ifadelerini kullandı. 

'FRANSA VE ALMANYA RUSYA'YA ÇOK YAKIN'

Polonya Başbakan yardımcısı Jaroslaw Kaczynski de dün yaptığı açıklamada Fransa ve Almanya'yı "Rusya'ya çok yakın olmak" ile suçlamıştı. Kaczynsk dün yaptığı açıklamada, Almanya'nın mevcut hükümetinin "Rusya'nın suçlarını görmezden geldiği" iddiasında bulunmuştu.

ALMANYA RUS GAZINI YASAKLAYACAK

Almanya'dan ise Rusya'yla enerji bağımlılığının sona erdirileceği yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ekonomi Bakanı Robert Habeck bugün yaptığı açıklamada Almanya'nın Rus petrol ve doğalgazını yasaklamak için çaba sarfettiğini ve yönde bazı adımlar attığını söyledi. Habeck, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların da gündemlerinde olduğunu kaydetti.

'BU SUÇLAR CEZASIZ KALAMAZ'

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ise Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'dan doğalgaz ihracatını yasaklamayı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Alman devlet medyası ARD'ye konuşan Bakan Lambrecht "Buna bir yanıt verilmeli, bu suçlar cezasız kalamaz" diye konuştu.