KILIÇDAROĞLU ÇAĞRIDA BULUNMUŞ, BELEDİYELER DE ARTIRIMA GİTMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz aylarda yaptığı 'belediyelerde ücret 3 bin 100 lira olsun' çağrısı birçok belediyece olumlu geri dönüş almıştı.

ABB'DEN DÜN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Çağrının ardından birçok belediye ücrette artırıma giderken son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da personel ücretinin 3 bin 100 lira olacağını duyurmuştu.

İBB'DEN AÇIKLAMA

ABB'den sonra bir diğer haber de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da 1 Ocak'tan itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personellerin 3 bin 100 lira alacağını duyurdu.

EKREM İMAMOĞLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

''1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz.''

ASGARİ ÜCRET 2021 YILINDA NE KADAR OLDU?

2021 yılı için asgari ücret açıklandı... Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Selçuk asgari ücretin 2 bin  825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu.  Asgari ücrete geçen yıla göre yüzde 21'lik bir artışla 500 lira zam yapılmış oldu. TÜİK 2021 asgari ücret önerisi ise 2 bin 792 liraydı.