Pek çok yorumcu, bir süredir kripto para birimlerinde uyarıcılarla beslenen bir zirvenin el altında olmasından endişeleniyor. 

Ancak, geleneksel yatırım analizine meydan okuyan bir sektörde endişeyi sarsmak zor.

GELENEKSEL VARLIKLARI ETKİLEYEBİLİR

En büyük kripto para biriminin payı düşebilir çünkü yatırımcılar daha geniş bir dijital para dizisiyle daha rahat hale geliyor. 

Alternatif olarak, perakende tüccarlar hızlı, spekülatif kazançların peşinde olabilir.

DataTrek’ten Nicholas Colas, "Alana yatırım yapmasanız bile, bu takip edilmeye değer" diye yazarak, ‘’Şimdi sanal para birimlerine 2 trilyon dolardan fazla yatırım yapıldığında, anlamlı bir sıfırlama daha düşük hisse senetleri gibi daha geleneksel finansal varlıkları da etkileyebilir" dedi.

‘EDERİ BİN DOLAR’

Pazartesi günü kripto piyasasındaki en dikkat çekici hamlelerden biri, geçen yıldan bu yana yüzde 2 binden fazla bir artıştan sonra ilk kez 4 bin doları aşan Ethereum’un sıçrayışıydı.

JPMorgan ekibi, Ethereum blok zincirindeki bir faaliyet analizinin, Ethereum için bin dolar gibi daha düşük bir piyasa değeri önerdiğini söyledi.

2013'te bir şaka olarak başlayan ancak şu anda ciddiyet kazanarak yüzde 20 bin değer kazanan Dogecoin de Ethereum gibi manşetlerini süsledi.

(Al Jazeera, Çeviri:polemikhaber)