Bitcoin ve diğer altcoinler (Ethereum, Ripple vs.), güvenli oldukları ve bir dereceye kadar anonimlik sağladıkları için kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. 

Bu anonimlik, dünya çapında gerçekleşen kripto para birimi işlemlerinin artan miktarı ile birlikte, son yıllarda İç Gelir Hizmetinin (IRS) daha fazla dikkatini çekiyor.

NAKİT OLARAK ELE ALINMIYOR

Çevrimiçi alışverişten bağış yapmaya kadar her şey için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanabildiğinizden, IRS'nin kripto para birimini nakit gibi ele aldığını varsayabilirsiniz ancak

IRS, kripto para birimlerini nakit veya para birimi olarak değil mülk olarak sınıflandırır. 

Bu Bitcoin işlemlerini hisse senedi satışı ve diğer yatırımlar gibi ele aldığı anlamına gelir. 

Kripto para birimini nakit olarak satın almak ve elinde tutmak vergiye tabi bir işlem değildir, ancak satmak, takas etmek veya mal ve hizmet satın almak için vergiye tabidir.

KISA VADELİ SERMAYE KAZANCI BİLDİRİMİ

Örneğin, 1 Aralık 2020'de 10 liraya 10 kripto para satın aldığınızı (birimi 1 liradan) ve bunları bir kripto para kartınıza yüklediğinizi varsayalım. 20 Aralık 2020'de, bu kripto paranın birimi 5 liraya çıktığında
 ve paranızı nakde çevireceğiniz zaman 2021 vergi beyannamesine göre, 4 liralık kısa vadeli sermaye kazancı bildirmeniz gerekiyor.

BİLDİRİLMEYİNCE ÜZERİNE GİDİLDİ

The Harris Poll tarafından Blockchain Capital adına yapılan bir ankete göre, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 9'u Bitcoin'e sahip. 

Ancak IRS, vergi beyannamelerinde kripto ile ilgili kazanç ve kayıpların yalnızca küçük bir yüzdesinin rapor edildiğini tahmin ediyor.

Raporlardaki tutarsızlık, IRS'nin 2021'de kripto para birimi vergilerini uygulama önceliği haline getirmesinin nedenidir.