Geçen yıl Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak benimseyen ilk ülke olan Bukele, paylaştığı bir tweet'te, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi için birkaç heyecan verici tahminde bulundu.

‘ABD’Yİ KARIŞTIRACAK’

Bukele, “Bitcoin'in nihayet bu yıl içinde uzun zamandır beklenen 100 bin dolarlık fiyat etiketine ulaşabileceğini ve aynı zamanda iki ülkenin daha onu yasal ihale olarak kabul edebileceğini” kaydetti. 

Buna ek olarak Bukele, Bitcoin'in Kasım ayında ABD ara seçimlerinde "büyük bir seçim sorunu" haline gelebileceğini ve Nisan ayında Miami'de yapılacak olan Bitcoin Konferansında "büyük bir sürprize" işaret edebileceğini yazdı.

BİTCOİN CİTY İÇİN FON OLACAK

El Salvador, Eylül 2021'de Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ederek Uluslararası Para Fonu'nu kızdırdı. Ancak Bukele tereddüt etmedi ve Kasım ayında Liquid Network'te 10 yıl vadeli 1 milyar dolarlık 'Bitcoin Bond' ihraç etme planlarını duyurmaya devam etti. Tahvil ihracından elde edilen gelirin yarısını, dünyanın ilk 'Bitcoin City'sini inşa etmek için kullanmayı planlıyor ve bu yıl inşaatına başlayacak. (RT)