‘Şakkadanak 10 milyar dolar satarım’ çıkışıyla hafızalara kazınan Necmettin Batırel bu kışın çok rahat geçeceğini söyledi. Yoksulluk sınırının 20 bin lirayı aşmasının ardından Batırel'in sözleri bir kez daha gündem oldu.

Yazar Batırel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için muhalefete destek verebileceklerini söyleyen Biden’ın ülkesi ekonomik krize sürükleniyor. Terör finansörü Osman Kavala’yı mahkûm ettiğimiz için Türkiye’ye yaptırım kararı alan Avrupa enerji krizi dolayısıyla karanlığa gömülüyor. Sonuç: Türkiye'ye çatan belasını buluyor!..” dedi.

Türkiye yazarı Necmettin Batırel, “Türkiye'ye çatan belasını buluyor” başlıklı bugünkü yazısında “Bakın Almanya doğalgaza ek vergi getiriyor. Avrupa Birliği enerji tüketimini %15 azaltma kararı aldı. Türkiye’de böyle bir tablo var mı? Doğalgaz depolarımız ağzına kadar dolu, Rusya, İran ve Azerbaycan’la enerji anlaşmalarını yeniledik. Çok rahat bir kış geçireceğiz…” yorumunda bulundu.

“Rusya’nın en zengin iş adamları akın akın ülkemize yatırıma geliyor. Yılın ilk çeyreğinde %7 büyüyen Türk ekonomisi ikinci çeyrekte de aynı hıza ulaşacak.” diyen Necmettin Batırel şöyle devam etti:

“IMF bile bunu dünyaya ilan etmek zorunda kaldı. Şu anda en büyük problem enflasyon. Onu düşürmenin de tek bir yolu var. Büyük döviz girişi! Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suud sermayesi, varlık fonunda bulunan TMSF üzerindeki şirketleri satın alacak. Varlık barışı ile ülkeden kaçan büyük para bloku eylülden itibaren geri gelecek. Turizmden 37 milyar dolar kazanacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Şubat -Mart aylarında enflasyonda belirgin düşüş yaşanacağını boşuna söylemedi. Evet fiyatlar yüksek ama hükûmet maaşları büyük oranda artırdı, vatandaşını ezdirmedi. Daha ne istiyorsunuz!”