EYT'liler Hedef 1 milyon sloganıyla İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda büyük umut mitingi için hazırlıklara  günler öncesinden başlamıştı. EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak İstanbul Valiliği'nden mitingle ilgili izinin verildiğini Twitter hesabından duyurdu.
 

PolemikHaber'e konuşan Özüpak İstanbul Maltepe'de yapılacak mitingle ilgili kararın sevindirici olduğunu söyledi.


''Büyük İstanbul mitingi için 17 Mart onaylandı. EYT Komitesi olarak bugün izin belgesini alacağız. Büyük bir katılım beklediğimiz için yetkililerle emniyetin nasıl bir güvenlik önlemi alacağı, şehir dışından gelecek araçların Maltepe 'deki alanada parkları gibi konular konuşuldu. Büyük İstanbul Mitingi'nin hazırlıkları konusunda diğer illerdeki  temsilciliklerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Ulaşım konusunda şehir dışından gelecek EYT'liler ve yakınları için araçların büyük bir kısmı temin edildi. Organizasyonda bir eksiklik yasamayacağız inşallah. Bütün arkadaşlarımız gönüllülük ilkesiyle gece gündüz çalışıyorlar.   

'BİZİM DERDİMİZ GEÇİM'
Özüpak, bu mitingin ardından 'umutla yılardır beklediğimiz yasanın çıkacağına inanıyoruz' dedi.

''Bu mitingle biz Türkiye'yiz diyeceğiz. Bizim seçimle değil geçimle derdimiz var. Bu sorunu çözecek olan da Meclisimiz, Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz. Onlarında bu mağduriyetimizi gördüklerini biliyoruz. Artık çözüm üreteceklerini düşünüyoruz. Bizim talebimiz EYT Yasası'nın seçim öncesi çıkması. Bizde yıllardır seçim beyannamelerinde yer almaktan artık yorulduk. Ekonomik anlamda sıkıntılar insanları çok fazla etkiledi. Biz diyoruz ki; bizi anlayanlar ve bizi görenlerle yol alacağız.''

'17 MART'TA HEDEFİMİZ 1 MİLYON'
Gönül Boran Özüpak,  EYT'lilerle ilgili yanlış bir algının oluştuğunu aslında EYT'lilerin ülke ekonomiye yük olmadığının tam aksine büyük bir katkısı bulunduğunu söyledi.
''Çalısma hayatımız 30 yıla yakın oldu gün sayımız 10 binlere dayandı. Böyle bir anlamda bizim ilk işe girişimiz ve çalışmamızla prim gün sayımızı zaten ikiye katlamış olduk. Biz yük değil aslında ülkeye ekonomik katkı sunan insanlarız.Bizde emanet ettiğimiz primlerin karşılığı olan emeklilik hakkımızı istiyoruz. Bu nedenle sesimizi Tüm Türkiye'ye duyurmak için 17 Mart'ta Maltepe Mitingi'nde 1 milyon hedefimizi gerçekleştirerek duyuracağız.