17 günlük sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte, genelgede yer almamasına rağmen tekel bayilerinin de kapalı olacağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmıştı. Karara tepki gösteren bayi işletmecileri, kısıtlama döneminde geçimlerini sağlayamamaktan endişeli. Polemik Haber’e konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, kararın genelgede yer almadığını ve işletmelerini yarın açacaklarını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamanın bağlayıcı olmadığını söyleyen Dündar, kararın genelgede yer almadığını ve sözlü bildirinin korkutma amaçlı yapıldığını, yasal dayanağının olmadığını ifade etti.

'TUTANAĞA İMZA ATMAYIN'

Tekel bayi işletmecilerine de çağrıda bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, “Arkadaşlarımız hiçbir evrağa imza atmamalı. Gösterilen evrakları görüntüleyip bize ulaştırmalı. Biz de hukuk birimimiz yoluyla konuyu mahkemeye taşıyacağız” dedi.

2.5 milyon kişinin sektörden geçimini sağladığını söyleyen Dündar, alkol satışına izin verilmemesi durumunda bile işletmelerini açmaları gerektiğini ve satış yaptıkları çok çeşitli ürünlerin satışına devam etmek istediklerini de ifade etti. 

Dündar ayrıca insanların büyük marketlerde bir araya toplanmaması için küçük işletmelerin de açık kalmasını istediklerini vurguladı.