Bir zamanlar Papa Francis'in yakın bir müttefiki olan 73 yaşındaki din görevlisi ve diğer dokuz sanık, haraç, zimmete para geçirme, kara para aklama ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor. Ancak, hepsi suçlamaları reddediyor.

GÖREVİNDEN ALINDI

Becciu, mali suistimal raporlarının ortaya çıkmaya başlamasının ardından geçen Eylül ayında Papa tarafından Vatikan'ın azizlik makamının başkanı olarak görevden alındı. Francis ayrıca onu papalık yerleşim bölgelerinde oy kullanma hakkından mahrum etti ve onu sadece ismen bir kardinal olarak bıraktı.

Papa ayrıca bu yılın başlarında Vatikan yasasını değiştirerek Roma merkezli kardinaller ve piskoposların Vatikan'ın ceza mahkemesi tarafından yargılanmasına izin verdi. Daha önce, Vatikan merkezli kardinaller, yalnızca üç kardinalden oluşan bir mahkeme olan akranları tarafından yargılanabiliyordu.

MİLYONLARCA AVRO ORTADAN KAYBOLDU

Dava, 2014 yılında Londra'daki eski bir Harrods deposunu satın almak için 350 milyon avrolukbir anlaşmaya odaklanıyor. Vatikan soruşturması, kilise sıralarından gelen bağışlar da dahil olmak üzere milyonlarca avronun kaybolduğunu tespit etti. Becciu ayrıca Sardunya'daki kardeşleri tarafından işletilen işletmelere para yatırmakla da suçlanıyor.

(Guardian)