Yatırımcılar, yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla ilgili endişeler üzerine riskli yatırım olarak görülen kripto varlıklarını sattı, ancak piyasalar tekrardan istikrar belirtileri göstermeye başladı.

Washington'daki Monex USA Ticaret Direktörü Juan Perez, “Kripto piyasasının kısa vadeli yörüngesini tahmin etmek zor olsa da, en kötüsü bitmiş olabilir. Belki artık küresel büyümenin önündeki tüm engeller ve parasal sıkılaştırma netleştiğine göre, belki de yukarı yönlü dalgalanmalar görmeye başlayacağız” dedi.

’15 BİN DOLARA KADAR YOLU VAR’

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Perşembe günü gördüğü Aralık 2020'nin en düşük seviyesi olan 25 bin 400 dolardan toparlanarak en son yüzde 4.85 artarak 29 bin 925 dolara yükseldi.

Cuma günü 31 bin doların hemen altında bir seviyeye ulaşsa da, Bitcoin, bir hafta önceki 40 bin dolar civarındaki seviyelerinin çok altında kalıyor ve büyük bir hafta sonu çıkışı olmadıkça, art arda yedinci haftalık rekor bir kayıp yolda. Stifel Sermaye Stratejisti Barry Bannister, Bitcoin’in hala yaklaşık 15 bin dolara kadar aşağı yönlü olduğunu söyledi.

CoinGecko verilerine göre, kripto sektörünün genel piyasa değeri Cuma günü yüzde 6,6 artarak 1,35 trilyon dolara yükseldi. Daha geniş finansal piyasalar, şimdiye kadar kripto para birimi çöküşünden çok az zincirleme etki gördü. (Reuters)