Schiff, “İşte uzun vadeli bir Bitcoin grafiği. Bitcoin 30 bin doların altına düştüğünde bu grafiğin ne kadar kötü görüneceğini hayal edin. 10 bin dolara düşüş kilit gibi görünebilir, ancak bu seviyenin kalıcı bir taban olarak kalacağına inanmak için hiçbir neden yok. Bu ikili tepe tamamlanırsa, gerçek taban sıfırdır!” diye kaydetti.

Euro Pacific Capital'in CEO'su Schiff, Bitcoin'in patlayacak büyük bir spekülatif balon olduğunu ve şimdi onu satın alan kişilerin çantayı elinde tutacağını söyleyerek kripto para birimlerini sık sık eleştiriyor.

2008 KRİZİNİ BİLMİŞTİ

2008 mali çöküşünü tahmin etmesiyle tanınan ekonomist, iki yıl önce dijital cüzdanı şifresini kabul etmeyi bıraktıktan sonra Bitcoin varlıklarına erişemeyeceğini duyurdu. Bunun “o kadar da büyük bir trajedi olmadığını” belirterek, “Bitcoin sahibi olmanın kötü bir fikir olduğunu biliyordum, bu kadar kötü olduğunu hiç fark etmemiştim!” dedi.

Bitcoin, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin doların üzerine ulaştıktan sonra yüzde 25'ten fazla değer kaybetti. Analistler, en iyi kriptonun üç aylık bir düşüş trendinden toparlanmaya başladığını söylüyor. (RT)