En yüksek piyasa değerine sahip Bitcoin’den 500 milyar dolarlık çıkış olmasının ardından neredeyse yüzde 22'lik bir düşüşle 35 bin dolara geriledi.

Tesla’nın 8 Şubat'ta Bitcoin’i ödeme şekli olarak kabul edeceğini duyurmasının ardından elde ettiği tüm kazançlar kayboldu. En büyük ikinci kripto para olan Ethereum yüzde 40'ın üzerinde, Dogecoin ise yüzde 45 değer kaybetti.

UZMANLAR HAFTALARDIR UYARIYORDU

Bitcoin, Nisan ayındaki neredeyse 65 bin dolarlık rekorundan yüzde 50'nin üzerinde düşüş yaşadı. 

Dalgalanmayı körükleyen, sosyal medyadaki ifadeleriyle kripto topluluğunu kamçılayan Tesla’nın CEO'su Elon Musk. Uzmanlar, kripto varlıklarındaki hareketlerin sürdürülemez olduğu ve herhangi bir satış işaretinin bir bozguna yol açacağı konusunda haftalarca uyardı.

‘30 BİN DOLARIN ALTINA İNEBİLİR’

FRNT Financial'ın CEO'su ve kurucu ortağı Stephane Ouellette, "Bu, birçok yeni üye için ilk 'kriptoya hoş geldiniz' günü olacak’’ dedi.

Swissquote'un kıdemli analisti İpek Özkardeskaya, "Teknik açıdan, göstergeler kırmızı yanıp sönüyor. Bir sonraki önemli destek seviyesi 37 bin dolara yakın, ardından 30 bin dolar işaretidir. En azından kısa vadede, bu seviyelere ve hatta daha altına bir gerileme görme şansımız var" dedi.

‘‘KRİPTO PİYASALARI DUYGUSAL’’

Musk, geçtiğimiz hafta paylaştığı tweetle Bitcoin’in enerji kullanımını eleştirerek, şirketin artık ödemelerde kripto para kabul etmeyecek. ARK36 kripto hedge fonu yönetici direktörü Ulrik Lykke, "Gerçekçi olarak, Elon Musk’ın tweetlerinin ilk kez düzensiz ve açıkçası yanlış olması değil. 

Kripto piyasaları son derece duygusaldır ve katılımcıları olumsuz olarak algıladıkları olaylara aşırı tepki verme eğilimindedir" dedi.

(Al Jazeera, Çeviri: polemikhaber)