CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Avrupa Birliği'nin (AB) ekim ve şubat aylarını kapsayan süreçte offshore yani vergi cenneti olarak bilinen ülkelerin listesini güncelleyerek Türkiye'nin de otomatik olarak vergi verilerinin paylaşılmasını öngören uluslararası kurallara saygı göstermemekle suçlandığını ileri sürdü.

2019'DA YAYIMLAMIŞTI

Erdoğdu, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) çatısı altında faaliyet sürdüren Mali Eylem Görev Gücü'nün (FAFT) 2019'da yayımladığı rapora göre Türkiye'ye "Rüşvet, yolsuzluk ve terörün finansmanı amacıyla alınan tavsiye kararlarına yeterince uymadığı ve gerekli yasal düzenlemeleri yapmadığı" yönünde bilgi verildiğini kaydetti.

DAHA ÖNCE UYARIDA BULUNDU

Erdoğdu, AB'nin, FAFT'ın Türkiye'den "siyasi nüfuz sahibi kişilerin rüşvet ve yolsuzluğunun önlenmesi" önerisini yasalaştırmayı istediğini ve daha önce uyardığını da hatırlattı.

TÜRKİYE'KARA LİSTEYE ALINACAK

Yasanın çıkmaması durumunda Türkiye'nin kara listeye alınacağını ifade eden Erdoğdu, böylece ülkede yapılan tüm işlemlerin şüpheli görülerek soruşturmaya tabi tutulacağına vurgu yaptı. (Sözcü)