Orta Amerika ulusunun işletmelerinin yalnızca bir kısmı bitcoin ödemesi aldı ve teknik sorunlar hükümetin kripto para uygulamasınaşikayetleriberaberinde getirdi ve teknolojinin kararlı kullanıcılarını bile sinirlendirdi.

‘’HERKES SORUN ÇEKİYOR’’

32 yaşındaki inşaat işçisi Adalberto Galvez, dijital cüzdanından nakit çekmeye çalışırken 220 dolar kaybettiğini söyledi. Galvez gibi, düzinelerce Salvadorlu da Reuters'e, dijital cüzdanlarıyla ilgili en az bir sorunları olduğunu ve çok az kişinin bunu günlük olarak kullandığını söyledi.

El Zonte sahil kasabasında Bitcoin Beach adlı deneysel küçük ölçekli bir bitcoin ekonomisi projesinde başka bir uygulamayla aylardır bitcoin'i başarıyla kullanan Galvez, "Paramı aldı ama karşılığında hiçbir şey vermedi" dedi.

‘’SIKINTILARIN SEBEBİ YÜKSEK TALEP’’

Diğerleri de işlem ve çalıntı kimlik girişimleriyle ilgili usulsüzlükler bildirdi. Başkan Nayib Bukele, Galvez ve diğerlerinin karşılaştığı sorunlar için yüksek talebi sebep gösterdi.

Bukele, başlangıçta hedeflenenden yaklaşık 500 bin daha fazla kişinin, yani3 milyon olan ülke nüfusunun kabaca yarısının dijital cüzdanı indirdiğini söyledi ve Eylül ayında cüzdanın 2,1 milyon aktif kullanıcısı olduğunu belirtti.

Salvador Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Vakfı, lansmanından bir ay sonra tüketicilerin yüzde 12'sinin kripto para birimini kullandığını bildirdi. Ancak farklı sektörlerden 233 şirketle anket yapan vakıf, genel kullanımın hala düşük olduğunu ve şirketlerin yüzde 93'ünün bitcoin ödemesi yapmadığını tespit etti.

Piyasaya sürülme konusunda şüpheci olan birkaç iş grubundan biri olan Ulusal Özel Girişimler Birliği'nden Leonor Selva, "Hükümetin ne gibi faydalar beklediğinden hala emin değiliz" dedi.

(Reuters)