Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Ankara programı kapsamında, Komisyon Başkanı Osman Nuri Önügören ve beraberindeki komisyon üyeleri Yunanistan, Endonezya, Lübnan, Bangladeş, İsviçre, Azerbaycan ve Cibuti'nin Ankara Büyükelçiliklerine ziyarette bulundu. Anadolu Ekonomi Diplomasisi, 2. Türk-Arap İş Zirvesi ve MÜSİAD EXPO 2022 gibi konuların ele alındığı görüşmelerde büyükelçilerin Anadolu'daki iş insanlarıyla bir araya getirilmesi kararlaştırıldı.

ZİYARETLERİN DEVAMI GELECEK

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören, Anadolu Ekonomi Diplomasisi programına ilginin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Şu ana kadar 20'den fazla yabancı ülke misyonu ile bir araya geldiklerini belirten Önügören, "Görüşmelerimizde ülkedeki farklı sektörlere ilgi duyan yatırımcılar olduğunu dile getiren Büyükelçilerimiz var. Doğrudan biz bu sektörle ilgileniyoruz ve şu şehirden yatırımcıları tanımak istiyoruz diyen bürokratlar var. "ifadelerinde bulundu. 

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören

'HEDEFİMİZ DAHA ÇOK BÜYÜK ELÇİYLE GÖRÜŞMEK'

"Bazı noktalarda sürprizlerle de karşılaşıyoruz. Nijerya Büyükelçimiz ile gerçekleştirdiğimiz program sonrası ciddi dönüşler aldık. Bu bizleri de memnun ediyor. Benzer bir durum Kayseri'de gerçekleştirdiğimiz BAE programı sonrasında da geçerli. Şimdi daha çok büyükelçiyi, daha çok iş insanıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı da bu konuda bizleri oldukça motive ediyor" dedi.