Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda 8 Kasım 2020'de Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası (MB) görevine getirilen Naci Ağbal, görevinden alındı.

Geçtiğimiz gün geldiğinden bu yana ilk kez faiz artırımına giden Naci Ağbal'a, Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın sahibi olduğu Yeni Şafak gazetesi üzerinden manşet çıkılmış ve sert şekilde eleştiri yapılmıştı.

AĞBAL'IN YERİNE KAVCIOĞLU

Eleştirilerin ardından apar topar görevinden alınan Ağbal'ın yerine 25. MB Başkanı olarak AK Parti eski Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu atandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrılığın ardından sosyal medya ehsabından yaptığı açıklamayla teşekkür edip hayırlısı olsun demekle yetindi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA

Ağbal mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin" ifadelerine yer verdi.

5 AYDA 1 ATAMA

Öte yandan Cumhuriyet tarihinde MB Başkanlığına 20 ayda 4. defa bir başkan atanmış oldu.

İBRAHİM KAHVECİ DEMİŞTİ

Ekonomi yorumları ve öngörüleri ile bilinen polemikhaber yorumcusu, ekonomist İbrahim Kahveci de kasım ayında Merkez Bankası Başkanı yapılan Naci Ağbal'ın kısa sürede görevden alınacağını Ocak ayında öngörmüştü.