Real Vision Kurucu CEO'su ve Goldman Sachs eski yatırım şefi Raoul Pal, bitcoin fiyatının beş yıl içinde 1 milyon doları bulabileceğini söyledi. Stansberry Research ile yaptığı röportajda, böyle bir fiyat artışını varlığa "muazzam miktarda para" yağdıran fon dalgasına bağladı. Bitcoin'in fiyatı bugüne kadar yaklaşık yüzde 40 arttı ve Perşembe günü 11 bin 387 dolar değerindeydi. Statista tarafından yayınlanan verilere göre aynı zamanda yaklaşık 200 milyar dolar ile piyasa değeri açısından en büyük dijital para birimi.

Kendisini programında ağırlayan Daniela Cambone'ye, "Tüm kurumlardan, konuştuğum tüm insanlardan bildiğim kadarıyla, bitcoin’e muazzam para yatırılacak." dedi. "Bu muazzam para- sadece insanların bunu yapmasına izin verecek sistem henüz başlatılmadıancak bu sistem geliyor. Ve bu herkesin radar ekranında, üzerinde çalışan çok sayıda akıllı insan var."

Global Macro Investor'ın kurucu ortağı ve CEO'su Pal, yatırımcıların COVID-19 salgınından kurtulmanın beklenenden çok daha uzun süreceğini fark ettikleri için küresel ekonominin "umut aşamasından" "iflas aşamasına" geçtiğini söyledi. "Ekonomi beklediğimizden çok daha uzun süre iyileşmeyecek" dedi. "Etrafta teşvik yok ve Avrupa, ABD ve dünyanın diğer bölgelerinde daha fazla sorunumuz var. Ve işletmelerin yeterli nakit akışı yok. Toplu halde kapanıyorlar. Ve ben buna iflas aşaması diyorum. Bu yüzden giderek daha fazla Bitcoin almaya başladım" dedi. Cambone, bir noktada Pal'ın portföyünün dolar, altın, hisse senetleri ve bitcoin arasında eşit olarak dağıtıldığını söyledi. Ancak röportaj sırasında Pal, sahip olduğu Bitcoin yüzdesinin "şimdi yüzde 50'nin üzerinde" olduğunu söyledi. Böyle bir portföyün kendisini önemli bir dezavantaja maruz bıraktığını kabul etti, ancak bu durumun ileride kendisinin avantajıolacağını kabul ettiğini söyledi."Alım satım pozisyonlarım nispeten küçük, çünkü Bitcoin'de olduğu kadar fazla fırsat olduğunu düşünmüyorum. Yani gerçekten, esas olarak biraz nakit, biraz altın ve bitcoin," dedi.

Gemini kripto borsasının kurucu ortağı ve CEO'su Tyler Winklevoss, Bitcoin'in Federal Reserv'in parasal genişleme programı tarafından da ilerletilebileceğini söyledi.22 Temmuz'da bir tweet'te "Fed, Bitcoin'in bir sonraki boğa koşusu için zemin hazırlamaya devam ediyor" dedi.Winklevoss, Ağustos ayında ABD dolarının artık "güvenilir bir tasarruf aracı" olmadığını ve bitcoin satın almak için şimdikinden daha iyi fırsat olmadığının altını çizdi.