Beypazarı İçecek Pazarlama Dağıtım Ambalaj Turizm Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kınık Maden Suları AŞ'ye rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıdığı gerekçesiyle Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı.

Beypazarı İçecek Pazarlama Dağıtım Ambalaj Turizm Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kınık Maden Suları AŞ hakkında 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma, yapılan toplantıda Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Rekabet Kurumu, ön araştırma sonucunda Beypazarı İçecek hakkında soruşturma açmaya karar verdi.

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin içeriği şu şekilde:

"Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır"

BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ

Kanunun 4. maddesinin ihlali hakkında soruşturma açmaya karar veren Rekabet Kurumu'nun açıklaması şu şekilde:

"Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 24.02.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Beypazarı İçecek Pazarlama Dağıtım Ambalaj Turizm Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kınık Maden Suları AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi"