Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyonunu yüzde 0.91 olarak açıkladı ancak vatandaşın alışverişi ile TÜİK'in alışverişi birbirini tutmuyor...

DİKBAYIR AİLESİ BU AY DA 'YERİNDE'YDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve eşi Nigar Dikbayır, TÜİK'in enflasyon verisinden sonra market ve pazarda enflasyonunu bir kez daha yerinde ölçtü. Dikbayır ailesinin her ay düzenli olarak yaptığı bu alışverişte milletin enflasyonu TÜİK'ten katbekat daha fazla çıktı.

MARKET ALIŞVERİŞİ

Yaklaşık bir ay önce dört kişilik aile için haftalık market alışverişine 459.65 lira ödeyen Dikbayır ailesi, 26 Şubat 2021'de aynı alışveriş için 493.50 lira ödedi.

PAZAR ALIŞVERİŞİ

28 Ocak'ta pazar alışverişi için 181.50 lira harcanırken 26 Şubat'ta aynı alışveriş için 179.30 lira ödemesi yapıldı.

TOPLAM TUTAR

Dikbayır ailesinin ocak ayı alışveriş maliyeti 641.15 lira tutarken şubat ayı alışverişinde ise bu miktar 672.80 lira oldu.

"VATANDAŞ ENFLASYONU 4.9 ÇIKTI

TÜİK'in şubat ayı enflasyonu olarak yüzde 0.91 olarak açıkladığı enflasyon, Dikbayır ailesinin yaptığı alışverişte yüzde 4.9 olarak ölçüldü.

"MAAŞLAR YERİNDE SAYIYOR"

Ümit Dikbayır, "Vatandaş bazı ürünleri daha az alıyor. Artık yarım litrelik sıvı yağlar var. Ürün fiyatları sürekli yukarı çıkarken maaşlar yerinde sayıyor" dedi.