John Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, Teksas, Florida, California ve New York'tan bin katılımcıyı içeren anket, katılımcılardan pandeminin başlangıcından vaka sayısının 1 milyona ulaştığı Nisan 2020'ye kadar yaşam tarzlarının nasıl değiştiğini söylemeleri
istedi.

YÜKSEK GELİRLİLER DAHA FAZLASINI YAPTI

Neredeyse tüm yanıtlar, güvenlik açısından davranışta bir miktar değişiklik olduğunu yansıtıyordu, ancak daha yüksek gelirliler daha fazlasını yaptı. 

Yüksek gelirlilerin yüzde 32'si sosyal olarak uzaklaşıyor ve yüzde 30'u ellerini yıkıyor ve maske takıyordu.

BEYAZ YAKALILAR EVDEN ÇALIŞABİLİR

Bu aynı zamanda mantıklı bir sonuçtur, çünkü daha yüksek gelir elde eden beyaz yakalıların, sosyal mesafe ölçümlerinde kritik bir faktör olan evden çalışma seçeneğine sahip olma ihtimali daha yüksek. 

Ancak madalyonun diğer tarafı, düşük gelirli çalışanların iş kaybına ve maaş kesintilerine maruz kalma olasılığının daha yüksek olduğu anlamına geliyordu.

SOSYAL MESAFE DOĞAYA ERİŞİME BAĞLI

Araştırmacılar, doğaya erişimin sosyal mesafeye dikkat etmede belirleyici olduğunu keşfetti.

Yakınlarda bir avluya veya parka sahip olacak kadar şanslı olanların güvenli mesafeleri koruma olasılığı da yüzde 20 daha yüksekti. Çalışma ayrıca kadınların erkeklerden yüzde 23 sosyal mesafeye daha dikkatli davrandığına ortaya koydu.

(New York Post)