CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarına sağlanan Vergi, Resim ve Harç İstisna Belgelerine (VRHİB) kaç kez indirim yapıldığı ile ilgili 
geçtiğimiz ekim ayında soru önergesi vermişti.

10 YILDA 128 VERGİ İNDİRİMİ!

CHP'li vekilin soru önergesine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yanıt verdi. Pekcan'ın yanıtına göre; son 10 yılda Cengiz İnşaat için 30, Kolin İnşaat için 36, Makyol İnşaat için 24, Kalyon İnşaat için 19 ve Limak İnşaat için de 19 kez VRHİB yani vergi indirimi tanzim edilmiş.

Tabloyu değerlendiren CHP'li Başarır ise şunları söyledi;

*Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği VRHİB’den yararlanmak için ihaleye muhakkak bir yabancı firmanın teklif vermesi zorunluluğu vardır. Toplam bu 128 İhaleye hangi yabancı firmaların katıldığı tarafımca takip edilerek kamuoyuyla paylaşılacaktır.

*Emeklimizin, memurumuzun, çiftçimizin, işçimizin geçimini sağlamakta zorluk çektiği ve ülkemizin tam bir işsiz ordusuna dönüştüğü AKP İktidarı döneminde yandaş şirketlere tanınan her türlü imtiyazlar kamu vicdanını yaralamaktadır.

*Vatandaştan ‘uçan kuş’ için vergi alan iktidar, 5’li çetenin vergilerini sıfırlamış. Cengiz Holding’in ağacının nasıl meyve verdiği belli oldu...

DÜNYADA 5 TÜRK ŞİRKET ZİRVEDE!

Dünya Bankası 137 ülkede 6,400 ihalenin incelendiği altyapı ihaleleri raporunu açıklamış, listede Limak dünyada kamudan en fazla ihale alan şirket olurken onu Mehmet Cengiz'in Cengiz Holding'i üçünçü, Kolin ise dördüncü olarak izlemişti. Kalyon ise listede kendine 7'nci sırada yer bulmuştu.