Bloomberg Milyarder Endeksi'nin son verilerine göre Tesla, SpaceX ve Twitter’ın sahibi olan Elon Musk’ın serveti, Fransız lüks giyim markası LVMH’nin patronu Bernard Arnault'un 187 milyar dolarına kıyasla 192 milyar dolara sıçradı. 

İki iş insanı aylardır en zengin olma yarışında baş başa mücadele ederken, Musk, büyük ölçüde yalnızca mayıs ayında yaklaşık yüzde 24 ve son 12 ayda yüzde 65,6 artan Tesla hisse fiyatı sayesinde servetinin bu yıl 55.3 milyar dolar arttığını gördü.

AYLARDIR İKİNCİYDİ

Geçtiğimiz aralık ayında Musk, Louis Vuitton ve Dior gibi lüks markaların sahibi olduğu LVMH grubunun sahibi Arnault'a karşı birinciliği kaybetti. O zamanlar Fransız milyarderin serveti, lüks mal satışlarındaki artış nedeniyle fırlamış ve şirketin hisse senedi fiyatını yükseltmişti

Ancak geçen ay, LVMH'nin hisse fiyatı, yavaşlayan ekonomik büyüme belirtileri nedeniyle lüks mallara olan taleple ilgili artan endişeler arasında düştü. Fransız şirketin hisseleri nisan ayından bu yana değerinin yaklaşık yüzde 10'unu kaybetti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER