Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri, hazırladıkları ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Böylece HDP'nin Yeşil ve Sol Gelecek Parti'den seçimlere girmesi netleşti.

'Emek ve Özgürlük İttifakı’ adıyla katılma kararını içeren protokol, Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz tarafından imzalandı.

İttifakın protokol metninde şu ifadeler yer aldı:

“Verilecek ortak mücadele, takınılacak güçlü ve kararlı tutum, halkın acil ekonomik taleplerinin elde edilmesini ve demokratikleşme yolunda adımlar atılmasını sağlayacak bir yürüyüş olacaktır. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının dayanışması ve ittifakıdır. Ortak, güçlü ve kararlı bir mücadele zeminidir.

Hedefimiz; demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeler temelinde halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır. Emek, barış, özgürlük ve demokrasi değerleri temelinde halkın egemen olduğu bir toplumsal düzen kurabiliriz. Bunu başarmak, ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin değiştirici gücüyle mümkündür.

Yurttaşların siyasi tercihlerinin TBMM’ye eksiksiz yansıması ve temsilde adaletin sağlanması amacıyla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, 14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ adı altında seçim ittifakı yaparak katılacağımızı, yurttaşlarımıza saygıyla duyururuz.”