Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıklamıştı. Bu kararla yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler 2024'te toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ YARGI PAKETİ TEKLİFİNDE 

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Meclisin son gündemi 8'inci Yargı Paketi. Haftalık çalışmasına yarın (27 Şubat Salı) başlayacak Genel Kurul, kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Başkent Ankara'da ekmek fiyatlarına zam geldi! İşte yeni tarife... Başkent Ankara'da ekmek fiyatlarına zam geldi! İşte yeni tarife...

Teklifte, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyenin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin düzenleme de bulunuyor.

İKRAMİYE İÇİN KARAR HAFTASI

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağını merak ediyor. Halk TV Ankara Temsilcisi Sibel Erdem, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında "Bayram ikramiyesinde artış olacak mı?" sorusunun yanıtını verdi.

Erdem, bu hafta emekli ikramiyesi için karar haftası olduğunu dile getirerek son sözün Meclis'te olduğunu belirtti.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ARTIŞ OLACAK MI?

Erdem, "Emekli bayram ikramiyesinde seçim ayarlı düzenleme olup olmayacağını şu sözlerle dile getirdi:

"Bu hafta gözler mecliste. Bu hafta emekli ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılmasını öngören Yargı Paketi görüşülecek. Bu yargı paketi görüşüldükten sonra Meclis çalışmalarına seçim arası verecek. 3 bin liralık ikramiye emeklide hayal kırıklığı yarattı. Çünkü emekli maaşına seyyanen zam bekliyor. İkramiyede seçim ayarlı düzenleme olur mu merak ediliyor.

Geçen hafta komisyonda görüşmeler sırasında muhalefet ikramiyenina artırılması yönünde önergeler verdi. Ancak önergeler kabul edilmedi.

Muhalefetin başkanvekilleri tekrar Genel Kurul'da ikramiyenin 17 bin TL'ye çıkarılması için önerge verecek. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ikramiyenin bu oranda artırılmasını beklemiyor ama seçim nedeniyle belki iktidarın 5 bin TL'ye çıkarabileceğini düşünüyor. Olursa şayet 'seçim ayarlı düzenleme yapmış olurlar' diye ifade etti.

İYİ Partili Erhan Usta 7 bin TL'ye çıkarılması için önerge verdiklerini söyledi. İYİ Parti bu önergesini Genel Kurul'da tekrarlayacak. Erhan usta da emekli ikramiyenin artırılması yönünde iktidar somut sinyal almadıklarını söyleyerek 'Belli olmaz önümüz seçim, sürpriz adım atılabilir' dedi.

İktidarndan somut adım gelmiş değil, son dakika sürprizlerine açık kapı bırakılıyor. Bu hafta emekli ikramiyesi için karar haftası. Artış olup olmayacağını Meclis'te göreceğiz."