2024 bütçe maratonunun ardından TBMM, şimdi yoğun bir çalışma dönemine hazırlanıyor. Meclis'in odak noktasında, çalışanlar ve emeklilerle ilgili konular bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına neler sunulacak? İşte detaylar...

AK Parti, asgari ücretin 17 bin liraya yükseltilmesi önerisi üzerine gerçekleştirilmesi gereken düzenlemeleri içeren bir yasa teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İŞVEREN DESTEĞİ YÜKSELTİLECEK

Planlanan teklif, 6-8 madde arasında değişen içeriğe sahip olacak ve işveren desteğinin 700 liraya yükseltilmesi, kısa çalışma ödeneği gibi konuları ele alacak.

Bununla birlikte, bakanlıklardan gelen taleplere bağlı olarak teklife eklemeler yapılması da düşünülüyor. AK Parti, teklifi önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunmayı hedefliyor.

EMEKLİLERE ÖZEL MADDELER TEKLİFE DAHİL EDİLECEK

Teklife eklenecek konular arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine'de, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılacak ilave artışın da masaya yatırılması bulunuyor.

Ayrıca, en düşük emekli maaşının mevcut 7 bin 500 liradan ne kadar yükseltileceği konusu da ele alınıp netleştirilecek.

Emeklilerle ilgili düzenlemelerin yasal bir çerçeveye oturtulması gerekirken bu doğrultuda, AK Parti Kabine'nin aldığı karar ile oluşturduğu yasa teklifine, emeklilerle ilgili özel maddeleri de eklemeyi planlıyor.

İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK'e göre yılın ilk 4 ayında... İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK'e göre yılın ilk 4 ayında...

Ancak, gerekirse daha fazla çalışma yapılacak, ek maddelerin önergeyle komisyon ya da Genel Kurul aşamasında eklenmesi düşünülüyor.

EM ZAMMIN YANSITILMASI AMACINI TAŞIYOR

AK Parti, bu teklifin kısa süre içinde yasalaşması ve emeklilere hızlı bir şekilde ek zammın yansıtılması amacını taşıyor.