Yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyesine yapılacak zam miktarı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tekrar merak konusu oldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bugün emekli ikramiyesine ilişkin bir toplantı gerçekleştirecek. Türkiye Emekliler Derneği’nde gerçekleştireceği görüşmenin saat 12.00’de gerçekleşmesi bekleniyor.

Kazım Ergün, yaptığı son açıklamada  emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen 1.100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 lira olmasını talep etmişti.

Görüşmenin bu talebin ardından planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilen ikramiye  tutarının da belirleneceği tahmin ediliyor.

Bu sene 21-23 Nisan tarihlerinde olan Ramazan Bayramı  için verilecek emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan 1 hafta öncesinden yatırılması bekleniyor.

Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan EYT'lilerin 1 Nisan'danitibaren maaşları bağlanacak. Yani emekli bayram ikramiyesi almaya hak kazanacaklar. Emeklilik işlemleri ne zaman biterse EYT'liler maaşlarını ve ikramiyelerini hesaplarında görecek.