Muhalefetten milletvekilleri, tartışmalı yürütme yetkilerini kullanarak emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmak için hükümeti protesto etmek üzere iki gensoru önergesi sundu.

Fransa lideri Macron geçen hafta, emekli maaşı değişiklikleri için yeterli oy toplayamayacağından korktuğu için hükümetin parlamentoyu baypas etmek için anayasanın 49.3 maddesini kullanması gerektiğine karar vermişti. 

GREVLER ARTIYOR

Emeklilik maaşlarındaki değişikliklere ve tüm sendikaların ender bir birleşik cephesinin önderlik ettiği grevlere karşı iki aylık protestoların ardından, hafta sonu birçok kasabada gösterilerle birlikte öfke artmaya devam etti. Bu hafta daha fazla demiryolu, hava ve okul grevi planlanıyor.

MUHALEFETİN BİR ARAYA GELMESİ GEREKİYOR

İki gensoru önergesinin, çatışan tüm muhalefet partilerinin benzeri görülmemiş bir şekilde bir araya gelmesini gerektireceğinden, geçmesi pek olası görünmüyor. 287 oyluk mutlak çoğunluk barajını tutturmak için, radikal soldan Marine Le Pen'in aşırı sağına ve Nicolas Sarkozy'nin sağcı Les Republicains'ine kadar siyasi yelpazede birleşik bir cephe olması gerekecek. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER