Merkezüssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen 11 il arasında bulunan Malatya'da iş yerleri yıkılan esnaf, enkazın altından sağlam kalan malzemelerini çıkarmaya çalışıyor. 

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Akpınar Mahallesi Barbaros Sokak’ta bulunan Karaçay Apartmanı’nın enkaz kaldırma çalışmaları sırasında malzemelerini çıkarmaya çalışan esnaf Mehmet Gökçe, "İşyerimiz 2. depremde yıkıldı. Çok şükür can kaybımız yok. Benim malzemeler paketliydi o yüzden alıyorum. Az çok bir şey de çıkardık. Komşum da burada onun daha bir şeyini çıkaramadık. Çay ocağı ve erkek kuaförü vardı. Ama onlar bir şey çıkaramadı. Şu an için 500 bin TL zararım var" dedi.

esnaf-malatya-deprem

'ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR DESTEK ALMADIM'

Kimden ne isteyeceğimizi bilmiyoruz diyen Gökçe, "40 gündür ne yaptığımızı bilmiyoruz. Kimden ne isteyeceğiz kime ne diyeceğiz bilmiyoruz. Şu an kendi çabalarımızla bir şeyler yapıyoruz. Çok şükür can kaybımız yok. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Esnafın durumu zor. Toparlamak için bir 4-5 sene gerekir. Şimdiye kadar hiçbir destek almadım. Hiçbir esnaf arkadaşımız da almadı. Yetkili falan hiç kimse gelmedi yanımıza." şeklinde konuştu.