Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) 31 Mart yerel seçimlerine kendi adaylarıyla gireceğini açıklaması AK Parti'yle 14 Mayıs 2023'te yaptığı ortaklığının bozulmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" sözleriyle üstü kapalı olarak Yeniden Refah'ı hedef aldı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a yanıt geldi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyen Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi (YRP), seçime kendi adaylarıyla girmesi Cumhurbaşkanının ve AK Partili isimlerin tepkisine neden oldu. YRP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki kararı AKP'yle ortaklığının bozulmasına neden oldu.

ERDOĞAN, YENİDEN REFAH PARTİSİ'Nİ HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginde üstü kapalı YRP'yi hedef aldı. Erdoğan, "Partimizin eski belediye başkanlarını, vekillerini aday göstererek, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Biz kendi ittifakımızdan, kendi partimizden mesulüz ancak hem bize kaybettirmek için çalışıp, hem çeşitli imalarla gölgemizde yürümeye kalkanlara da müsaade etmeyiz" dedi.

ERBAKAN'DAN ERDOĞAN'A SERT YANIT

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gaziantep'te partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor" dedi.

Özgür Özel: Rakibe saygı duymak erdemdir Özgür Özel: Rakibe saygı duymak erdemdir

Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Diğer tüm partiler de böyledir. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul'da DEM Parti, AK Parti'ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti'nin alacağı oylar, İmamoğlu'ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti, seçime girmesin mi? Eğer girerse AK Parti'ye kazandıracak. Aynı durum İYİ Parti için de söz konusu. O zaman daha önce de belirttiğim gibi seçimlerden önce bir kurum anket yapsın. En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle seçim olur mu? Seçime girme hakkı olan her parti, istediği seçim bölgesinden seçime girer. Böyle bir yaklaşım partilere ve seçmene karşı uygun bir yaklaşım değildir. Ahlaklı belediyeciliği yeniden hakim kılmak için seçime giriyoruz."