Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yüzde 50+1 partileri yanlış yollara sevk ediyor" diyerek eleştirdiği seçim sistemine,  ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sistemin temeli, muhtar seçmiyoruz" vurgusuyla tezat bir karşılık vermişdi.

İki lider arasında yaşanan görüşme sonucunda, "Cumhur İttifakı'nda bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine varıldığı" öğrenildi. Geçen hafta planlanan görüşmenin gerçekleşmediği iddia edilmişti ancak bu toplantıda yerel seçimlerin ele alındığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin temayül yoklamalarının sonuçlarını paylaşıp, Bahçeli'nin görüşlerini aldığı belirtildi.

Taksim'de 1 Mayıs hazırlığı: Vatandaşa demir bariyer Taksim'de 1 Mayıs hazırlığı: Vatandaşa demir bariyer

50+1 TARTIŞMASI RAFA KALDIRILDI

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, görüşmede, cumhurbaşkanı seçimi için geçerli olan yüzde 50 + 1 kuralı ile ilgili iki liderin “bu tartışmayı rafa kaldırdığı ve yüzde 50 + 1 ile ilgili Cumhur İttifakı arasında bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” iddia edildi.

Ayrıca iki liderin görüşmesinin ana gündemini 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerdeki işbirliğinin oluşturduğu belirtilirken, Erdoğan ile Bahçeli’nin, AK Parti ve MHP heyetlerinin yerel seçimlerdeki işbirliği ile ilgili çalışmalar üzerinden değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.