Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde daha önceki yıllarda vergi indirimi yetkisini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl yetkisini kullanmadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 yılında 2023'ün yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 oranında arttı.

TOBB verileri açıkladı: Kurulan şirket sayısında büyük azalma TOBB verileri açıkladı: Kurulan şirket sayısında büyük azalma

2024 yılına girilmesiyle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) de zamlandı. Yeni yılla birlikte MTV yüzde 58,46 oranında arttı.

Bu zam, MTV tarihindeki en yüksek zam olarak kayıtlara geçti.

ERDOĞAN YETKİSİNİ KULLANMADI

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde daha önceki yıllarda vergi indirimi yetkisini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl yetkisini kullanmadı.

Erdoğan, 2023 yılında yaptığı açıklamada, "Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde, vatandaşlarımızı rahatlatacak bir düzenleme yaptık. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 50'sini ödeyecekler. Geriye kalan yüzde 50'sini de 2024 yılında ödeyecekler" demişti.

2023 yılında bin 479 lira motorlu taşıtlar vergisi olan bir aracın, 2024 yılı vergisi 2 bin 343 lira, 3 bin 323 lira motorlu taşıtlar vergisi olan bir aracın 2024 yılı vergisi ise 5 bin 265 lira oldu. Elektrik motorlu araçlar için ise tarifenin dörtte biri oranında vergi ödenecek.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?

MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor.

MTV ödemeleri alternatif olarak anlaşmalı bankaların İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılığından yapılabilmektedir. Ayrıca PTT ve Vergi dairesinden de ödeme yapılabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden geçmiş dönem borçları da sorgulanabiliyor.