Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da seçim mitingi düzenledi. Erdoğan'ın Van mitingi öncesinde şehirde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Şehirden bir paylaşımda bulunan gazeteci Ruşen Takva, "Erdoğan’ın Van mitingi konvoyuna biri alçak biri yüksek irtifa 2 helikopter, 69 araç, 3 ambulans, 2 AFAD ve 3 otobüs eşlik etti" diye yazdı.

Halk TV canlı yayınına katılan Takva, Erdoğan'ın uçağının Van'a inişi sırasında iki F-16 uçağının da kendisine eşlik ettiğini anlattı. Dün sabah saatlerinden itibaren şehirde Erdoğan'ın mitingi için hazırlık yapıldığını söyleyen Takva, Erdoğan'ın mitingi için farklı kentlerden otobüs ve minibüslerle partililerin taşındığını söyledi.


Erdoğan şunları söyledi:

"- Selo Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu. Bay bay Kemal 'Gelince onu çıkaracağız.' diyor. Bu insanlık meselesi. Ancak biz iktidarda olduğumuz sürece adalet yerini bulacaktır. Biz iktidarda olduğumuz sürece 51 Kürt kardeşimizin canına kıyanlara biz cezaevinden çık demeyiz. Hepsi hesabını ödeyecek.

- Bu masa yürümeye yeni başlayan çocukların kullandığı örümceğe benzedi ne tarafa iterseniz o tarafa gidiyor. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek sahnede kalp yapmak. Bugün ülkemizi Suriyelileştirmek için can atan bunlar değil mi? 14 Mayıs'ta tercihinizi güven huzur içinde yoluna devam etmesini isteyen bizimle; yeniden koalisyon baskı zulüm peşinde koşanlar arasında yapacaksınız. Geçmişlerini ve kendilerini inkar pahasına düşmüşler Kılıçdaroğlu'nun peşine, nereye doğru gittiklerini bile bilmiyorlar. Şayet 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı hayalimize sahip çıkmazsak, bu zihniyet ülkenin tepesine kara bulut gibi çökecek.

- Şu anda 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Yol boyunca gelenler hariç. Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşim patlatacak. Karadeniz'de gaz Gabar'da petrol buluruz 'Milleti kandırıyorsunuz.' derler. Gabar'daki petrolü de inşallah vatandaşımıza en uygun şartlarda vereceğiz."

Halk TV