AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk grup toplantısında konuştu. Erdoğan, seçimlerde katılım oranının düşük olmasının oy oranlarını düşürdüğünü söyledi. Hatay için konuşlan Erdoğan, CHP'nin iftira attığını ima ederek YSK'nın karşı koyduğunu ifade etti.

Seçimlerin ardından ilk defa yapılan grup toplantısında konuşan AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bayramdan önce 31 Mart Pazar günü seçimleri gerçekleştirdik. Seçimlerin ülkemize genelinde huzur ve sükunet içinde icra edilmesinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hamdolsun seçimlerde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadı. Rekabet seviyesi yüksek bir kampanya döneminden sonra seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk takdire şayandır. Ülkemiz aleyhine yürütülen onca kampanyaya rağmen demokrasimizin bir sandık sınavından başarıyla çıkmasını sağladık.

31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim kurullarımıza, kolluk kuvvetlerimize, sağlık personellerimize ve sandık görevlilerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Burada en büyük takdiri yol ve dava arkadaşlarım hak ediyor.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

AKP teşkilatlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklara karşı meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı da son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. İttifakımızın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Buradan birlikte hareket ettiğimiz MHP'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.

"KATILIMIN DÜŞÜKLÜĞÜ ETKİLEDİ"

YSK'nın kesin sonuçlarını açıklamasının ardından 31 Mart seçim maratonu tamamlanacaktır. 7 yerde seçim yenilenmesi kararı verilmiştir. Buralarda vatandaşlarımız 2 Haziran'da sandık başına gidecekler. AKP ve Cumhur İttifakı olarak şimdiden bu seçimlere hazırlanacağız. 31 Mart sonuçları kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. Bu seçimlerin ilk göze çarpan özelliği katılım seviyesinin düşüklüğüdür. Yüzde 78 katılım oranı ile 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki en düşük katılımlı yerel seçim olarak kayıtlara geçmiştir. Bunun sebepleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve duracağız. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oy oranını da olumsuz etkilemiştir.

Bizlere güçlü destek veren insanlarımızın önemli kısmının sandığa gitmekten imtina ettiğini görüyoruz. Bunun nedenlerini analiz ediyoruz. 31 Mart seçimleri yüzde 40.5 oy oranı ile Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü ile tamamlanmıştır. Milletimiz toplam 539 belediyenin emanetini AKP'ye vermiştir.

"İFTİRALARA KARŞI YSK, SON NOKTAYI KOYDU"

Hatay'a özel bir parantez açmak durumundayım. Hatay depremlerden beri sürekli siyasi tartışmalara meze edilen şehrimiz oldu. Hatay'la aramızı bozmak için çok uğraştılar. Hatay üzerinden sosyal fay hatlarımızla oynamaya kalktılar. 31 Mart seçimleri ile Hatay bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur.

"Ölülere oy kullandırıldığı gibi akla ziyan pek çok şey söylenmiştir. YSK, bu hezeyanlara bu iftiralara karşı son noktayı koymuştur. Hataylı kardeşlerimize teşekkürlerimizi bizzat ileteceğiz. Her zamankinden daha fazla çalışacağız. Herkesin kabul etmesi gereken şudur: Yatırım yaparken eser üretirken, hizmet yaparken seçim sonuçlarını önümüze almadık almayacağız."

"GÜÇLENMİŞ ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılan zavallılar olduğunu görüyoruz. 81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs'ta milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve Kabinesidir.

Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz, bizi var eden ilkelerimize daha sıkı sarılacağız. Bizim lügatımızda böbürlenme yoktur.

Milletimiz bizden kapsamlı, bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. AK Parti olarak bunun çok iyi farkındayız. Bu mesajların gereğini yerine getireceğiz. Aslımıza, köklerimize, bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız… Güçlenmiş şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz.

Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz. Her seferinde düştüğümüz yerden doğrulduk, kalktık yolumuza devam ettik.

Seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli görüşecek Seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli görüşecek

Herkes şunu çok iyi bilsin; biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Arızaları giderir, eksikleri düzeltir yolumuza devam ederiz. AKP'ye ayar vermeye çalışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz. Buradan muhalefete de ekmek çıkmaz. AKP üzerinden kendilerine şahsi ikbal devşirmek isteyenler ekmek çıkmaz.

Bu hareket korkakların hareketi değildir. Sandıktan çıkan mesajlar ve yaptığımız değerlendirmeler ışığında gerekli adımları atmaya başlıyoruz.