Trabzon Meydan Parkı’nda, Yeni Zigana Tüneli’nin açılış törenine katılan AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MUHALEFETİ HEDEF ALMAYA DEVAM ETTİ

Muhalefete yüklenmeye devam eden Erdoğan, halkın muhalefete inanmadığını belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Gençler unutmayın, bizim için asıl olan kazanılmadık gönül bırakmamaktır. Gerisi Allah’ın izniyle muhakkak gelecektir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum gençler. Eğer bunu yapmaz ve seçimde bir kazaya yol açarsak, evlatlarımızın elleri bir ömür boyu yakamızda olur, onu da bilin. Yarın Giresun, Ordu ve Samsun’dayım. Oradaki kardeşlerimize de şimdiden kendilerinden aynı gayreti beklediğimi ifade ediyorum. Biz milletimizden 14 Mayıs’ta desteği birileri gibi öyle palavra atarak, dilimize geleni söyleyerek istemiyoruz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz.
Bizimle icraatlarımıza hayalleri bile yetişemeyenler de öyle saçmalayıp gezer. Fındığın nerede yetiştiğini bilmezler. Fındık üreticisini tahrik etmeye çalışırlar. Bunların söylediklerine inanıyor musunuz? Ömürlerinde çay bahçesine girmemişlerdir, çay üreticisini tahrik etmeye çalışırlar. Her yerde aynı taktiği uyguluyorlar. Ama yabancı çoban misali kimseyi inandıramıyorlar."

"BAYRAKTAR GRUBUNA VERİLEN BİR KURUŞ YOKTUR”

Damadı Selçuk Bayraktar'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Baykar A.Ş. firmasına 'ihalesiz iş verildiği ve devletin zarara uğratıldığı' yönündeki iddialara dair de konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Darbelerin, cuntaların, vesayetin terörün gerisinde hep ülkemizi manda tarzı bir yönetimin boyunduruğu altında tutma çabasını görüyoruz. AK Parti bu ülkede gerçekleştirdiği demokrasi ve kalkınma devrimi ile tüm dünyaya bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, Türkiye’nin ve Türk milletinin siyasi ve ekonomik özgürlüğüne olan bağımlılığının haykırışıdır. Ülkemizin iftihar vesilesi projelerine, işte hemşeriniz, Sürmeneli Bayraktar ailesine şu anda bunlar saldırıyor mu? İHA’ya saldırıyor mu? SİHA’ya saldırıyor mu? Akıncı’ya saldırıyor mu? Kızılelma’ya saldırıyor mı? Ama tutturamayacaklar. Güya, ben onlara krediler vermişim. Bay bay Kemal, eğer yüreğin el veriyorsa, gerçekten zerre kadar yüreğin varsa, Bayraktar grubuna Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti hükümetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur. Sıkıyorsa, çık açıkla. Yok. Allah rahmet eylesin, Özdemir Bayraktar Bey, zaten devletten bırakın kredi almayı arsa dahi kabul etmedi. Bunlar böyle. Yalan bunlarda ganimet. Ama hesabını ödeyecekler. Biz bu dayatmayla, vesayetle mücadelemizde yüzleştik."