MSB açıkladı: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü MSB açıkladı: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan açıklamasında Cumhur İttifakı’na da değindi. Cumhurbaşkanı “AK Parti ve Cumhur İttifakı surlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz. Ne birilerinin kişisel hesaplarını görmelerine seyirci kalacağız ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan seçmenin mesajına da değinerek “Seçmenin bize ulaştırdığı mesajların tamamının farkındayız. Milletimizin beklentilerinin farkındayız. Mesajlarının gereğini vakti saati geldiğinde yapacağız. Bu süreçte ince eleyip sık dokuyor, titiz davranıyoruz.” dedi.

Ayrıca konuşmasında Erdoğan seçimle ilgili “Son 1 yılda yaşanan 3 seçimin de kapsamlı muhasebesini yapacağız.” şeklinde konuştu.

"VATAN HEPİMİZİNDİR DEVLET HEPİMİZİNDİR”

Erdoğan açıklamasının devamında şöyle dedi:

Çarşının, pazarın nabzını tuttuk. Hiç kimseyi ayırmadan, ayrımcılık yapmadan herkese ulaşmaya çalıştık. Ne kendimizi ne çalışma arkadaşlarımızı ne partimizi sürekli aynı seslerin duyulduğu farklı fikirlere kapalı, yankı odalarına hapsetmedik.

85 milyonun tamamının bu toprakların birinci sınıf vatandaşı olduğunu, bu toprakların sahibi olduğunu vurguladı. Vatan hepimizindir, devlet hepimizindir.

Sadece oyunu aldığımız yüzde 52'nin değil, oyunu alamadığımız yüzde 48'in de beğenisine mazhar olduk.

"TAVİZ VERECEK DEĞİLİZ"

Açıklamasının devamında yumuşamaya değinen Erdoğan "31 Mart sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Burada muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz.

Biz yumuşama adına duruşumuzdan, hassasiyetlerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz. " ifadelerini kullandı.