Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre olarak, bir kişinin yalnızca günlük gıda ihtiyacı için 70 liraya ihtiyaç olduğunu açıkladı. Böylelikle dört kişilik bir ailenin yalnızca günlük gıda ihtiyacı 280 lira, aylık ihtiyacı ise 8 bin 400 lira oldu.

Diyanet’e göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda ihtiyacı 8 bin 400 lira olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira, fitre tutarının altında kaldı.

900 LİRAYA DAHA İHTİYAÇ VAR

Halk Tv'de yer alan habere göre, bir kişi ile üç kişilik ailesinin aylık gıda harcamasının 8 bin 400 lira olabilmesi için 900 liraya daha ihtiyacı var.

Ülkemizde asgari ücret ise 8 bin 506 lira. Yani dört kişilik asgari ücretli bir ailenin yalnızca gıda harcaması yapması halinde elinde kalan tutar, Diyanet'in fitre hesabına göre yalnızca 106 lira. Diyanet Ramazan öncesinde bir kişinin bir günlük gıda harcaması olan fitre miktarını 70 lira olarak hesapladı.

Dört kişilik bir ailenin yalnızca gıda ihtiyacı 280 lira olurken, aylık gıda harcaması ise 8 bin 400 lira olarak hesaplandı. Erdoğan'ın açıkladığı en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira ise, Diyanet'in fitre hesabının gerisinde kaldı.

EMEKLİ MÜJDELENEN MAAŞLA 26.5 GÜN BESLENEBİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı. Ancak Erdoğan'ın müjdelediği tutar, dört kişilik bir ailenin aylık sadece gıda ihtiyacının bile altında. Bir emekli vatandaş ve üç kişilik ailesi, Diyanet'in fitre hesabı baz alındığında, aldıkları 7 bin 500 lira ile yalnızca 26.5 gün beslenebiliyor. Bu ailenin elektrik, su, doğal gaz, kira gibi giderleri ise hesaba dahil değil.