Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezinde yapılan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım" demişti. Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde aktif siyasete girmek istemediğini ancak kendi alanı ile alakalı konularda destek verebileceğini söyledi.

EKONOMİ POLİTİKASINA YER VERMEDİ

Reuters'ın geçen hafta yaptığı haberde AK Partinin iki ay sonra yapılacak seçimler için hazırladığı seçim beyannamesinde birkaç yıldır sıkı sıkıya izlediği ekonomi politikalarına yer vermediğini, bunun yerine serbest piyasa kurallarının yer alacağı ifade edilmiş, alışılmış politikalara geri dönüşte de ekonomi eski bakanlarından Mehmet Şimşek'in adının öne çıktığı belirtilmişti.

YOĞUNLUK YÜZÜNDEN KABUL ETMEDİ

Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından görüşme ile alakalı açıklama yaptı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi'nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu... Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" dedi.

AK Parti sözcüsü olan Ömer Çelik ise yaptığı açıklamada, Şimşek'in aktif siyaseti tercih etmesi halinde partideki tüm mekanizmaların kendisine açık olacağını ifade ederek Erdoğan'ın bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı veya danışmanlık gibi bir pozisyon teklifinde bulunmadığını belirtti.

Twitter'da gündem olan Erdoğan ile Şimşek'in görüşmesi sonrası çok sayıda yorum yapıldı.

'ÖNCE YENİDEN REFAH, SONRA ŞİMŞEK'

Gazeteci Bahadır Özgür'ün attığı mesajda "Önce Yeniden Refah, bir kaç saat sonra Mehmet Şimşek... Erdoğan için gerçekleştiği koşullar itibariyle ciddi darbeler bunlar. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşüp desteğini aldığı bir günde gerçekleşmesi bakımından, sembolik anlamı da güçlü" dedi.

'AK PARTİYİ REDDETTİ'

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise paylaşımda, "Mehmet Şimşek de AKP’de siyaset yapmayı reddetti" 

'2 YILDA DEĞİŞİR Mİ?'

Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise MEhmet Şimşek'in paylaşımını alıntılayarak şu ifadelerde bulundu:

"AKP'yi Mehmet Şimşek değil Kara Şimşek kurtaramaz kaç kere yazmam gerekiyor? 20 yıl boyunca ithalata ve tüketime dayalı sistem 2 ay ya da 2 yılda değişir mi? AKP algı yapmak istedi Refah işinden sonra bu da ellerinde patladı"