Kadınlarda çapraz bağ yaralanmaları elit düzeyde endişe yaratırken, bazı ilerlemelere rağmen araştırmacılar, hiçbir krampon üreticisinin henüz kadınlara uygun bir tasarıma yatırım yapmadığını söylüyor.

İngiltere'de kadın futbolunun profili ve popülaritesi, İngiltere'nin Euro 2022'yi kazanmasından bu yana arttı. Ancak bir gazeteye göre, çoğu ürün hala ağırlıklı olarak erkek futbolu için tasarlanıyor ve kadın futbolunun gereksinimlerine çok az dikkat ediliyor.

ACİL İHTİYAÇ

Sport Engineering dergisinde yazan bir grup spor ve egzersiz araştırmacısı, doktor ve kadın futboluyla ilgilenen personel, kadınların ihtiyaçlarına ve vücut şekline göre uyarlanmış daha fazla ürün ve teknolojiye ihtiyaç olduğuna işaret ediyor.

Erkekler için tasarlanan kramponları giymek ise üst düzey kadın oyuncularda su toplamalarına ve stres kırılmalarına neden oluyor. Kadınlar ayrıca erkeklerden farklı bir şekilde hareket eder ve koşar, ancak botlardaki çivilerin uzunluğu erkeklerin hareketine ve tutuşuna göre tasarlanmıştır.

kadın krampon

KADINLARDA DAHA UZUN SÜRÜYOR

Egzersiz danışmanı olan Dr. Craig Rosenbloom, çapraz bağ sakatlıklarının "üst düzey kadın futbolcularda erkek futbolculara kıyasla en az iki kat daha yaygın olduğunu" ve bunun oyunculara ve kulüplere "büyük bir yük" getirdiğini söylüyor. Erkek futbolcuların çoğu, bu sakatlıktan sonraki yedi ila sekiz ay içinde geri döner, ancak kadın futbolcular için bu genellikle en az 10'dur.  

Dr. Rosenbloom, "Elit kadın futbol takımları genellikle erkek takımlardan daha küçüktür, bu nedenle oyunculardan uzun süre mahrum kalmak, oyuncu bulunabilirliği üzerinde büyük bir etkiye sahip" diye ekliyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER